telefoon +31383377555

Dutch Nederlands

  3 belangrijkste redenen waarom de meeste dakgootbescherming faalt

  De belangrijkste functie van dakgoten is om te voorkomen dat het regenwater direct van het dak op de grond valt of tegen de gevel aan komt. Zonder dakgoot zou het regenwater plassen met water rondom het huis veroorzaken en zouden ook gevels snel vuil worden. Op plaatsen waar veel bladeren van de bomen naar beneden vallen raken de dakgoten vol en kan het regenwater niet goed afgevoerd worden.  

  Dakgoot schoonmaken dakgootpreventie 01

  Een overvolle dakgoot zonder dakgootbescherming kan zorgen voor overlast en schade. Allereerst is er een hoge risico dat de afvoer van de dakgoot en de regenpijp verstopt raken. Het water kan dan niet meer weg waardoor de kans bestaat dat de dakgoot aan de voorzijde zal overlopen. Als gevolg van een overlopende dakgoot zullen plassen kunnen ontstaan en de gevel zal vuil kunnen worden. Ook laten rottende bladeren zuren vrij die de levensduur van dakgoten verminderen en lekkages veroorzaken.

  Om allerlei schade aan dakgoten te voorkomen en de levensduur te verlengen is het verstandig een soort dakgootbescherming in dakgoten te installeren. Er zijn verschillende soorten dakgootbescherming verkrijgbaar. In meer of mindere mate helpt elke dakgootbescherming om bladeren, dennennaalden, mos en korstmossen buiten de dakgoot te houden en de afvoer van water te bevorderen. Echter, er is vrijwel geen dakgootbescherming verkrijgbaar die er werkelijk voor zorgt dat een dakgoot helemaal niet meer leeggehaald of gecontroleerd hoeft te worden. Na verloop van tijd zal bijna elke dakgootbescherming verstopt raken waardoor men weer de ladder op moet.

   

    3 belangrijkste redenen waarom dakgootbescherming meestal faalt:

  1. De openingen in de dakgootbescherming zijn te groot waardoor er te veel bladeren, dennennaalden, mossen en korstmossen doorheen kunnen komen.
  2. De dakgootbescherming is niet stevig genoeg gemonteerd waardoor het met het vuil mee beweegt.
  3. Het materiaal is niet sterk genoeg. Vaak wordt er kunststof gebruikt en dat blijkt niet sterk genoeg te zijn om een jarenlange bescherming te garanderen.
   

  Het nadeel van dit soort dakgootbescherming is dat het niet 100% onderhoudsvrij is. Men moet elk jaar weer de ladder op of een hoogwerker huren om te controleren of de dakgoot nog steeds vrij is van bladeren, dennennaalden en mossen. Dit soort dakgootbescherming helpt vaak wel degelijk, maar biedt helaas geen permanente bescherming.  

   

  Aluper® dakgootbescherming

  De dakgootbescherming van Aluper® is van hoogwaardig aluminium vervaardigt. Het is robuust en stevig gemonteerd met schroeven en klemmen. De perforatie is klein genoeg zodat er zelfs geen dennennaalden doorheen kunnen komen. De dakgoot zal altijd leeg blijven. Het is niet meer nodig om ladder op te gaan of een hoogwerker te huren want Aluper® dakgootbescherming blijft stevig op zijn plek vastzitten. Het materiaal gaat levenslang mee en kan indien nodig gedemonteerd en hergebruikt worden. 

   

   De voordelen van het Aluper® systeem:

  1. De openingen in de dakgootbescherming van Aluper zijn maarliefst 2 mm in diameter. Er kunnen geen bladeren, dennennaalden, mossen en korstmossen doorheen komen.
  2. De dakgootbescherming wordt stevig met roestvast stalen klemmen en schroeven gemonteerd waardoor het gegarandeerd op zijn plek blijft. Aluper® geeft bovendien altijd minimaal 5 jaar garantie op de montage.
  3. De dakgootbescherming is van 0,6 mm dik aluminium vervaardigd en daarom vrijwel onverwoestbaar, het gaat levenslang mee. 
  4. Altijd een installateur van Aluper® bij u in de buurt. Aluper® biedt montage wereldwijd.

   

   hometop zes DAKGOOTROOSTER dakgootbescherming marterschroot 011
   
   

   

  Ook interessant:

  Nooit meer uw dakgoot schoonmaken. | Nooit meer uw dakgoot reinigen met Aluper® dakgootbescherming

   

  *Aluper levert en monteert samen met dealers wereldwijd voor particulieren, instellingen en bedrijven.

   

    


   

  Vul onderstaand formulier in voor contact over Aluper® dakgootbescherming:

  File size is too big!

  Joomla SEF URLs by Artio