● De belangrijkheid van regelmatig dakgoot onderhoud: voorkom lekkages, schade en gevaren

Hoe belangrijk is het eigenlijk om de dakgoot te onderhouden?

Het is inderdaad belangrijk om regelmatig de dakgoot te onderhouden, omdat een volle dakgoot een aantal problemen kan veroorzaken. Een van de belangrijkste problemen is dat het water niet goed kan weglopen, wat kan leiden tot lekkages in de dakbedekking of in de muur. Dit kan op zijn beurt leiden tot schimmel- en schade aan het houtwerk van het dak en kan ook de isolatie van het huis aantasten.

Met het dakgootrooster van Aluper hoeft de dakgoot niet meer gereinigd te worden

Een ander probleem voorkomen

Een ander belangrijk probleem dat kan optreden als een dakgoot niet goed wordt onderhouden, is dat het water kan overstromen en naar beneden kan druppelen langs de gevel van het huis. Dit kan leiden tot verzakking van de grond rondom het huis en kan ook problemen veroorzaken met de fundering van het huis. Bovendien kan overstromend water ook leiden tot erosie van de grond rondom het huis, wat kan leiden tot het wegspoelen van grond en kan ook problemen veroorzaken met de riolering.

 

Gevaarlijke situaties vermijden

Een volle dakgoot kan ook een gevaarlijke situatie creëren voor mensen die rondom het huis werken of spelen, omdat het water kan overstromen en kan leiden tot gladheid of andere gevaren. Bovendien kan een volle dakgoot ook leiden tot een verzwaarde dakconstructie, wat kan leiden tot problemen met de stevigheid van het dak.

De-Belangrijkheid-Van-Regelmatig-Dakgoot-Onderhoud-Voorkom-Lekkages-Schade-En-Gevaren

Aluper® aluminium dakgootbescherming is de oplossing

Nooit meer uw dakgoot schoonmaken.

Duurzaam aluminium systeem.

Gemaakt in de EU.

Gaat levenslang mee.

10 jaar garantie op werking van het product.

Producten

Bent u benieuwd hoe de montage in zijn werk gaat?

Zie onze handleiding voor een uitgebreide uitleg in beeld en schrift. Het is voor iedereen die een beetje handig is vrij eenvoudig om de roosters aan te brengen.

Winkelwagen
Wat onze klanten zeggen
1 beoordeling