Meest gestelde vragen

Er bieden zich vakmensen aan via website's als "Marktplaats" en "Werkspot". Bij platforms waar beoordelingen kunnen worden geplaatst bent u het beste af voor het vinden van een betrouwbare vakman.

We hebben een montage handleiding gemaakt op onze website. Daar vindt u allerlei tips aan de hand van afbeeldingen en video's.

Het rooster kan vrijwel op alle soorten dakgoten gemonteerd worden. Niet alleen dakgoten van zink maar ook van koper of kunststof. Bij koperen dakgoten dient er een tape of dergelijke aangebracht te worden tussen het aluminium en het koper om corrosie te voorkomen. Dakgoten met kraal of zonder kraal. Omdat het rooster geheel op maat te maken en te verbuigen is past het op vrijwel iedere dakgoot. Er is ook geen minimale breedte vereist en in geval de dakgoot breder is, kan het rooster met een extra rooster verbreed worden door de elementen aan elkaar te verbinden, met RVS schroeven.

Door de kleine gaatjes en speciale vorm waarin het rooster gezet is is het vrijwel onmogelijk voor dennennaalden om door het rooster heen te komen.

Het dakgootrooster is aan de voorzijde eenvoudig te demonteren door de beugels of schroeven "aan de voorzijde" los te maken. Om het rooster geheel te demonteren dienen de schroeven in de panlatten ook losgemaakt te worden. Vervolgens kan het ook eenvoudig weer gemonteerd worden. Het komt echter weinig voor dat het rooster op korte termijn na het aanbrengen weer gedemonteerd moet worden.

Door de regen wordt het rooster regelmatig gespoeld en blijven de gaatjes open. Aluminium geeft van nature bovendien geen optimale hechting aan korstmossen en mossen. In het aller ergste geval kan het rooster met de hogedrukreiniger uitgespoten worden, echter hebben wij geen dergelijke klachten vernomen. Zelfs in geval er veel blad neervalt, blijft de doorvoer van regenwater goed. Het is wel aan te raden om uw dakpannen ten minste om de drie jaar tegen algen- en mosgroei te behandelen. Het voordeel daarvan is dat het middel ook op het dakgootrooster terecht komt waardoor het rooster ook schoner zal worden. In principe zijn we er van overtuigd dat het rooster 10 jaar na het aanbrengen in de meeste gevallen niet verstopt zal raken.

Het dakgootrooster houdt bladeren en naalden tegen zodat de dakgoot niet vol kan komen te liggen. Wel kan er gruis of zand door de gaatjes heen komen, maar door de doorstroom van regenwater wordt de dakgoot steeds gespoeld.

Het dakgootrooster moet over de hele lengte "overeenkomstig de goot breedte" in de juiste hoek gezet/gebogen worden. Hier is een zetbank voor nodig maar kan ook zonder zetbank worden verricht zoals we in onze video's laten zien. Klik hier. Maar eerst moet de juiste helling met een zwaaihaak bepaald worden. Vervolgens buigen we alle dakgootroosters in de juiste hoek. Vervolgens maken we de dakgoten schoon. Monteer het dakgootroosters met 3 RVS schroeven aan de onderste panlat. Aan de voorzijde zijn twee openingen gemaakt voor speciale RVS bevestigingsclips voor dakgoten met een ronde kraal. Maak het rooster aan de voorzijde vast met twee RVS bevestigingsclips. In geval er geen ronde kraal is of geen RVS bevestigingsclips gebruikt kunnen worden kan het rooster met RVS schroeven in de kraal van de dakgoot vastgezet worden. Het is aan te raden om gaatjes voor te boren met een kleinere boor dan de schroefjes zelf. Het rooster kan met twee lijmklemmen vastgezet worden aan de kraal om een rechte montage te bevorderen. Gebruik een zwaaihaak om telkens de afstand tussen het rooster en de bodem van de dakgoot gelijk te houden.  Als de eerste dakgootrooster vast zit kan de volgende worden vastgemaakt. Het dakgootrooster zou circa 2,5 cm over de eerste moeten overlappen. Maak de roosters aan elkaar vast met RVS zelftappers of RVS schroeven. Klik hier voor onze montage handleiding.

De goedkoopste manier is om bij de montage geen RVS bevestigingsclips te gebruiken. Het is mogelijk om het rooster met RVS schroeven in de kraal vast te monteren. Zet het rooster op de juiste plek vast met twee lijmklemmen aan de kraal en boor drie kleine gaatjes in de kraal waar u vervolgens de schroeven in kan monteren. Zo bespaart u aan de aanschaf van twee RVS bevestigingsclips per meter.

We bieden materiaal aan in 1 en 2 mm dikte. 2 mm dikte is altijd bestand tegen marters of andere knaagdieren. Het is aan te raden om altijd een 2 mm dikte te kiezen voor een zonnepanelen wering als u het bestand moet zijn tegen marters. Bij weringen onder dakpannen is materiaal uit 1 mm dikte voldoende omdat het materiaal geklemd is tussen de dakpannen het het dakbeschot, dit versterkt het waardoor een marter er niet doorheen kan knagen.

We werken met een beperkt aantal wederverkopers per regio. Wederverkopers kunnen zich aanmelden via de dealers pagina.

Aluper heeft geen fysieke winkel of showroom. Het is mogelijk om de materialen bij onze wederverkopers te komen bekijken.

Winkelwagen
Wat onze klanten zeggen
1 beoordeling