telefoon +31383377555

Dutch Nederlands
  • Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

 


 

dakgootrooster:

 Op welke dakgoten kan het rooster gemonteerd worden?

Het rooster kan vrijwel op alle soorten dakgoten gemonteerd worden. Niet alleen dakgoten van zink maar ook van koper of kunststof. Bij koperen dakgoten dient er een tape of dergelijke aangebracht te worden tussen het aluminium en het koper om corrosie te voorkomen. Dakgoten met kraal of zonder kraal. Omdat het rooster geheel op maat te maken en te verbuigen is past het op vrijwel iedere dakgoot. Er is ook geen minimale breedte vereist en in geval de dakgoot breder is, kan het rooster met een extra rooster verbreed worden door de elementen aan elkaar te verbinden, met RVS schroeven.     

 

  Is het dakgootrooster bestand tegen dennennaalden?

Door de kleine gaatjes en speciale vorm waarin het rooster gezet is is het vrijwel onmogelijk voor dennennaalden om door het rooster heen te komen.  

 

  Is het dakgootrooster gemakkelijk te demonteren?

Het dakgootrooster is aan de voorzijde eenvoudig te demonteren door de beugels "aan de voorzijde" los te maken. Om het rooster geheel te demonteren dienen de schroeven in de panlatten losgemaakt te worden. Vervolgens kan het ook eenvoudig weer gemonteerd worden.

 

  Kunnen de gaatjes / perforatie verstopt raken?

In de jaren dat dit systeem bestaat zijn daar nog nooit klachten over geweest. Binnen 10 jaar na montage achten wij het onmogelijk. In het aller ergste geval kan het rooster met de hogedrukreiniger uitgespoten worden, echter in de ruim 8 jaar dat het systeem in Nederland wordt gemonteerd hebben wij geen dergelijke klachten vernomen. Zelfs in geval er veel blad neervalt blijft de doorvoer van regenwater goed.     

 

  Kan de goot alsnog vol komen te zitten?

Het dakgootrooster houdt bladeren en naalden tegen zodat de dakgoot niet vol kan komen te liggen. Daarnaast blijft de doorstroom van regenwater goed waardoor de goot steeds gespoeld wordt.  

 

  Hoe gaat de montage van het dakgootrooster in zijn werk?

Het dakgootrooster moet over de hele lengte "overeenkomstig de goot breedte" in de juiste hoek gezet/gebogen worden. Hier is een zetbank voor nodig maar kan ook zonder zetbank worden verricht zoals we in onze video's laten zien. Klik hier. Maar eerst moet de juiste helling met een zwaaihaak bepaald worden. Vervolgens buigen we alle dakgootroosters in de juiste hoek. Vervolgens maken we de dakgoten schoon. Monteer de dakgootroosters met 3 RVS schroevenaan de onderste panlat. Aan de voorzijde zijn twee openingen gemaakt voor speciale RVS bevestigingsclips voor dakgoten met een ronde kraal. Maak het rooster aan de voorzijde vast met twee RVS bevestigingsclips. Gebruik een zwaaihaak om telkens de afstand tussen het rooster en de bodem van de dakgoot gelijk te houden. In geval er geen ronde kraal is kan het rooster met drie Rvs-schroeven in de kraal worden gemonteerd. Als de eerste dakgootrooster vast zit kan de volgende worden vastgemaakt. Het dakgootrooster zou circa 2,5 cm over de eerste moeten overlappen. Maak de roosters aan elkaar vast met RVS zelftappers of RVS schroeven. 

 

  Ik wil 25 meter dakgootroosters zelf monteren wat gaat dat kosten?

De prijzen zijn van 21-2-2022 en dienen alleen als voorbeeld. Vanaf 25 meter / stuks kosten de roosters €29,86 per stuk. De roosters moeten elkaar per meter 2,5 cm overlappen. Dus heeft u waarschijnlijk 26 stuks nodig. Bij een dakgoot met een ronde kraal is het het beste om 2 RVS clips per meter te gebruiken. Vanaf 50 stuks kosten ze €2,27 per stuk. Om de hoeken aan de uiteinden van de dakgoot af te dichten gebruiken we het eindprofiel L77. Waarschijnlijk heeft u aan 1 meter genoeg. €12,32 per meter. Ik zou 100 RVS schroeven er bij bestellen aangezien het rooster met 3 schroeven aan de panlat wordt vastgemaakt. En bestel 60 zelftappers aangezien we elk rooster met 2 a 3 zelftappers aan elkaar vastmaken. Dit kan ook met de RVS schroeven gedaan worden. 

 

  Ik wil de dakgootrooster laten monteren, hoe pak ik dat aan?

U plaatst een opdracht op een portaal waar klusjesmannen kunnen reageren. In Nederland is een hele bekende "Werkspot". U plaatst daar uw opdrach. Het is belangrijk om foto's te maken van de situatie, ook rondom het pand betreffende de bereikbaarheid. Vermeld ook een link naar onze instructievideo's zodat de klusjesman goed kan zien hoe het in zijn werk gaat. Meestal wordt er binnen 24 uur een kandidaat gevonden.  

 

 


 

marter- vogelwering voor dakpannen:

  Kunnen steenmarters door deze marter- vogelwering heenkomen?

Nee, het is vervaardigd uit 1mm dik aluminium.   

 


 

marter- vogelwering voor zonnepanelen:

 Kunnen steenmarters door deze marter- vogelwering heenkomen?

Nee, het is vervaardigd uit 2mm dik aluminium.

 


 

dealers:

  Werken jullie met contracten?

Nee, onze dealers hoeven geen officieel contract met ons aan te gaan.  

 


 

winkels:

 Kunnen wij een grotere korting krijgen dan in de webshop?

Nee, dealers en winkels krijgen dezelfde kortingen door grotere hoeveelheden in de shop te bestellen.  

 


 

contact:

 Kunnen we een persoonlijke afspraak maken in jullie pand?

Ja, we bespreken graag uw wensen. Bezoek is altijd op afspraak.  

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio