● Waarom dakgootbescherming uiteindelijk kan falen: een onderzoek naar de oorzaken en oplossingen

De meeste dakgootbescherming of bladweringen zijn ontworpen om bladeren, dennennaalden en twijgen tegen te houden voordat het in de dakgoot terechtkomt.

falende-dakgootbescherming-gootdrain

Met het dakgootrooster van Aluper hebben bladeren geen kans.

Hoewel deze systemen in eerste instantie vaak effectief lijken te zijn, kunnen ze op termijn falen in hun taak. Dit komt doordat deze systemen vaak gemaakt zijn van minder duurzame materialen zoals kunststof die door weer en wind en tijd gaan verouderen of afbreken. Bovendien, als de bladwering niet goed geïnstalleerd is, kan het systeem niet goed werken of kan de bladwering loskomen waardoor bladeren en twijgen in de dakgoot terechtkomen.

Een andere reden waarom dakgootbescherming kan falen is omdat bomen rondom het huis kunnen groeien en hun takken en bladeren kunnen uitsteken door de dakgootbescherming heen. Hierdoor kan de bladwering niet goed werken en kan de dakgoot verstopt raken met bladeren en twijgen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat reguliere dakgootbescherming alleen ontworpen is om grotere objecten tegen te houden zoals bladeren, dennennaalden en twijgen. Het kan kleinere objecten zoals zand, stof en mossen niet tegenhouden, die op lange termijn de dakgoot kunnen verstoppen.

Om ervoor te zorgen dat de dakgootbescherming goed werkt, is het belangrijk om te kiezen voor een duurzame dakgootbescherming van bijvoorbeeld aluminium zodat het in de loop der jaren niet beschadigd raakt en zijn werking verliest. Ook is het belangrijk dat de openingen in de dakgootbescherming niet groter dan twee millimeter zijn zodat dergelijke en dergelijke zo veel mogelijk tegengehouden worden. Naast een goede dakgootrooster is het altijd aan te raden om bomen rondom het huis te blijven snoeien om te voorkomen dat hun takken en bladeren minder op de dakgootbedekking terecht komen.

Wat kunt u doen om bladeren, dennennaalden en dergelijke uit de dakgoot te weren?

  1. Kies voor een dakgootbescherming van duurzaam materiaal.
  2. De openingen mogen niet groter dan twee millimeter zijn.
  3. Snoei de bomen rondom het pand.
nooit-meer-uw-dakgoot-schoonmaken-02

Aluper® aluminium dakgootbescherming is een hele mooie oplossing voor de lange termijn

Nooit meer uw dakgoot schoonmaken.

Duurzaam aluminium systeem.

Gemaakt in de EU.

Gaat levenslang mee.

10 jaar garantie op werking van het product.

8

Producten

Bent u benieuwd hoe de montage in zijn werk gaat?

Zie onze handleiding voor een uitgebreide uitleg in beeld en schrift. Het is voor iedereen die een beetje handig is vrij eenvoudig om de roosters aan te brengen.

Winkelwagen
Wat onze klanten zeggen
1 beoordeling